Over

Carry van Delft, internationaal kunstenaar, woont en werkt in Leidschendam. Zij maakt kwalitatieve hedendaagse kunst die bekend staat als emotievol en expressief. Het zijn scènes uit de natuur die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. 

Als gedreven en gepassioneerde kunstenaar wil zij de ongelimiteerde rijkdom van de natuur op het doek vertaald zien. Of het nu gaat om de sfeer van een fleurige tuin, florale fragmenten, een mystiek landschap of een zinderende zee, zij legt de natuur in al haar facetten vast. In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer

Florale Abstracten

De kleurrijke (veelal grote) abstracte florale werken tonen zowel volle bloemfragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap 

Het landschap bestaat uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals atmosferische luchtpartijen, (zon)licht en land. De intentie is om geen gangbaar landschapsbeeld te creëren. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om een nieuwe natuur te ontdekken met rustige verstilde beelden.

 

Exposities

Sinds 2003 wordt haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland ( o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië).

Buitenkunst 

Participatie aan diverse buitenkunst projecten, o.a.de Bekleding van de wieken van de Historische Aeolus Molen (11 x 2 m) met florale kunst (duo project). Dit project werd door haar geïnitieerd voor de Gemeente Vlaardingen in het kader van de “Entente Florale Europe” (verkiezingswedstrijd Groenste Stad). 
 

Ateliers 

Naast Leidschendam werkt zij regelmatig in haar atelier in Frankrijk om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een regelmatig thema is en de atmosfeer bepaalt.
 

Werken bevinden zich bij kunstuitleen,bedrijven en bij particuliere collecties binnen en buiten Europa.

 

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast in verf. Sfeervolle landschappen maar net zo goed abstracte uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur.”